Έργα γεωπληροφορικής
2013Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας Ελλάδα – Ιταλία 2007 - 2013
Στόχος του έργου είναι να τονίσει τη σημασία των υπόγειων υδροφόρων συστημάτων στην περιοχή συνεργασίας και να αναπτύξει καινοτόμες μεθόδους για την προστασία τους. Τα κύρια πλεονεκτήματα της εφαρμογής του προγράμματος είναι η αποκατάσταση των ρυπασμένων υπογείων υδροφόρων και του περιβάλλοντός τους, η βελτιστοποίηση του δικτύου παρακολούθησης της λεκάνης απορροής και η βέλτιστη διαχείριση των υδατικών πόρων.
Το έργο GREEN VINEYARD αναπτύσσει μία καινοτόμο προσέγγιση, η οποία ενσωματώνει τεχνολογίες Γεωργίας Ακριβείας και πρακτικές Ολοκληρωμένης Διαχείρισης Αγρού στην αμπελουργία, με σκοπό να προστατέψει τις φυσικές πηγές και να εξασφαλίσει ένα κερδοφόρο μέλλον για την παραγωγή σταφυλιού και οίνου.
Πελάτης: ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΑ ΕΡΕΥΝΑΣ ΚΑΙ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑΣ (ΓΓΕΤ)
Συνεργάτες: Εργαστήριο Αμπελουργίας, Γεωπονική Σχολή, Α.Π.Θ. , Εργαστήριο Ολοκληρωμένης και Βιολογικής Φυτικής Παραγωγής, Ινστιτούτο Έρευνας και Τεχνολογίας Θεσσαλίας, Εθνικό Κέντρο Έρευνας και Τεχνολογικής Ανάπτυξης , AgroSpeCom Ltd , Κτήμα Παυλίδης Α.Ε. , ΤΕΛΕΣΤΩ ΕΠΕTο έργο αφορά την ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου συστήματος αυτόματης πλοήγησης και ξενάγησης στο Μέτσοβο. Εκμεταλλευόμενο τις λειτουργίες του δορυφορικού συστήματος GPS και τη χρήση κατάλληλων φορητών συσκευών, το προτεινόμενο σύστημα θα παρέχει - σε πραγματικό χρόνο - πολυγλωσσικό και πολυμεσικό περιεχόμενο διάφορων ενοτήτων στους επισκέπτες της περιοχής του Μετσόβου.
Πελάτης: ΙΔΡΥΜΑ ΕΓΝΑΤΙΑ ΗΠΕΙΡΟΥ
Σκοπός του προγράμματος ENORASIS είναι η ανάπτυξη ενός έξυπνου, ολοκληρωμένου Συστήματος Λήψεως Αποφάσεων για την περιβαλλοντικά βέλτιστη και συνεπώς βιώσιμη διαχείριση της άρδευσης από τους αγρότες και τους οργανισμούς διαχείρισης ύδατος.
Το πρόγραμμα eEnviPer στοχεύει στον έλεγχο μιας υπάρχουσας αρχιτεκτονική υπολογιστικού νέφους (cloud computing), προκειμένου να εφαρμοστεί πιλοτικά σε πανευρωπαϊκό επίπεδο ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαδικτυακών εφαρμογών, που θα βασίζεται σε Γεωγραφικά Πληροφοριακά Συστήματα (GIS) και θα παρέχει ηλεκτρονικές υπηρεσίες υποστήριξης της περιβαλλοντικής αδειοδότησης.
Εγκατάσταση του λογισμικού draxis@water σε υφιστάμενο server της ΔΕΥΑ.
Παραμετροποίηση των εφαρμογών με βάση την υφιστάμενη υποδομή SCADA της ΔΕΥΑΛ (βάσεις δεδομένων και τηλεμετρίας).
Πελάτης: ΔΕΥΑ ΛΑΡΙΣΑΣ
Συνεργάτες: ΣΗΜΕΝΣ Α.Ε.Live dealer blackjack https://livedealercasino.online/blackjack/
Ερευνητικά έργα
-
UV-NET - Ανάπτυξη Εθνικού Δικτύου Μέτρησης της Υπεριώδους Ακτινοβολίας (2006)
Το έργο αποσκοπεί στην ανάπτυξη ενός δικτύου μέτρησης της υπεριώδους ηλιακής ακτινοβολίας το οποίο είναι αντιπροσωπευτικό για όλη την Ελληνική επικράτεια, χρησιμοποιώντας σύγχρονη τεχνολογία τόσο για τη διενέργεια των μετρήσεων, όσο και για την διάχυση και αξιοποίηση των αποτελεσμάτων. Τα αποτελέσματα του έργου παρουσίαζονται αναλυτικά στο διαδικτυακό τόπο: www.uvnet.gr όπου σε καθημερινή βάση παρουσιάζονται μετρήσεις και προγνώσεις της υπεριώδους ακτινοβολίας.
-
ΠΡΑΣΙΝΗ ΔΡΑΧΜΗ ΙΙ - "Προώθηση της Βιώσιμης Ανάπτυξης στο Νομό Χαλκιδικής μέσω συντονισμένων πιλοτικών δράσεων για την εφαρμογή εργαλείων της Ολοκληρωμένης Πολιτικής Προϊόντων" (2006)
Το έργο αφορά στο σχεδιασμό εργαλείων / μεθοδολογίων που θα ενισχύσουν την ανταγωνιστικότητα των τουριστικών καταλυμάτων, των βιομηχανιών / βιοτεχνιών τροφίμων και των παραγωγών αγροτικών προιόντων της Χαλκιδικής, συμβάλλοντας στην βιώσιμη ανάπτυξη του νομού.
-
ΓΕΩΚΛΙΜΑ - "Ανάπτυξη Γεωγραφικού Συστήματος Κλιματικής Πληροφορίας" (2011)
Tο έργο "Γεώκλιμα" στοχεύει στην ανάπτυξη ενός ολοκληρωμένου Γεωγραφικού Συστήματος Πληροφοριών (ΓΣΠ) το οποίο παρέχει με διαδραστικό τρόπο στο χρήστη τη δυνατότητα διαχείρισης, ανάλυσης και οπτικοποίησης του συνόλου της πληροφορίας που σχετίζεται έμμεσα ή άμεσα με την κατάσταση του κλίματος και τις εκτιμήσεις για τις μελλοντικές μεταβολές του στην περιοχή της Ελλάδας.